Stor ungdomskonference om viden og tro

Wednesday, January 25, 2017
Begge oplægsholdere var på scenen, da der skulle besvares spørgsmål fra eleverne.

Over 1100 gymnasieelever og -lærere fra Danmark og Sydslesvig mødtes i dag til konferencen Viden og Tro på A. P. Møller Skolen. De to prominente oplægsholdere, Mickey Gjerris og Johan Olsen, inspirerede til refleksion og samtale i det klassiske spændingsfelt mellem viden og tro.

Undertitlen ved dette års ungdomskonference var klima, etik og religion.
Mickey Gjerris er teolog, lektor v. Københavns Universitet og tidligere medlem af Etisk Råd. Hans oplæg handlede derfor især om klimaforandringer, etik og det moderne menneskes opfattelse af det gode liv.

Johan Olsen er biolog, forsker (ligeledes KU) og forsanger i det danske rockband Magtens Korridorer. Han har i sit undervisningsmateriale gjort sig overvejelser om både videnskab og religion – og bedt eleverne gøre det samme.

Videntro Oke WEBCUT

Her stiller en af A. P. Møller Skolens elever oplægsholderne et spørgsmål. De over 1100 tilmeldte gymnasieelever kommer fra en række danske gymnasier i Haderslev Stift samt Duborg-Skolen og A. P. Møller Skolen.

Johan Olsen havde et par bandmedlemmer med, så efter de to oplæg samt spørgerunden var der musikalsk underholdning.

Videntro MK WEBCUT

Konferencen afholdes med to års mellemrum, og dette var fjerde gang. A. P. Møller Skolen lagde for tredje gang faciliteter og arbejdskraft til, men arrangørerne bag konferencen er SUK (Stiftsudvalg for unge og kirke) Haderslev og MBU (Menighedernes børne- og ungdomsarbejde) i Sydslesvig. Økonomisk støtte fra en lang række provstier og fonde har gjort ungdomskonferencen mulig.