Dimission

Thursday, July 02, 2015

Torsdag den 2. juli 2015 holdt A. P. Møller Skolen for femte gang dimission for sine studenter. De 88 nyudklækkede bærere af studenterhuen, med et samlet gennemsnit på 2,48 (7,4 på den danske skala), fik overrakt eksamensbeviser og legater, ligesom de selv bidrog med flot skønsang af den gamle studentervise "Gaudeamus igitur", der traditionen tro afsynges ved dimission på A. P. Møller Skolen.

Dagens hovedtaler var Slesvig Holstens ministerpræsident Torsten Albig, der besøgte skolen ledsaget af kulturminister Anke Spoorendonk. Ministerpræsidenten sendte med sin smukke og veloplagte tale studenterne videre på deres færd i livet. Han rundede bl.a. på munter vis den danske tradition med studenterhuen: "Huen er en god tradition. I den kan I skrive jeres tanker. Det er bedre end at gøre det på Facebook. Huen har en god hukommelse, men her ved I, hvem der får lov at læse, hvad I skriver."

Torsten Albig har besøgt A. P. Møller Skolen flere gange, og han benyttede sig af lejligheden til at sammenligne den med et tempel, et videnstempel, et sted studenterne kan være stolte af. "Men en flot bygning er ikke nok," fastslog han. "Det er menneskene i den, der får den til at stråle."

A Studenterdimission 2015 1 Web

De øvrige talere var generalkonsul Henrik Becker-Christensen, formand for Skoleforeningen Udo Jessen, rektor Jørgen Kühl og studieleder Pernille Fange-Lübcke. Studenternes tale blev holdt af Miriam Burmeister og Jannik Wiggers.

Studentertale Web

Pernille Web

A. P. Møller Skolen takker følgende legatstiftere for deres venlighed ved dimission 2015:

• Mindelegat fra Gårdejer Christen Larsen og Hustru
  • Sydbanks Rejselegat