11.2 fandt olie

Friday, November 04, 2016

A. P. Møller Skolens nye naturvidenskabelige klasse i 11. årgang kastede sig ud i en særlig udfordring. Fredag den 4. november deltog klassen i konkurrencen Quest for Oil, der er en simulation af efterforskning og produktion af olie.

I spillet samarbejder eleverne i teams og opretter deres egen virksomhed. Eleverne dyster mod elever i Danmark. Simulationen foregår via internettet og er sponsoreret af Mærsk Oil og Center for Oil and Gas på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

På konkurrencedagen spillede over 280 teams og dermed ca. 1.000 elever på danske gymnasier simultant mod hinanden. Af de seks teams, der stillede op for A. P. Møller Skolen, opnåede to teams plads 5 og 19 i den samlede placering.

Simulationen giver på fremragende vis indsigt i naturvidenskabelige, teknologiske og økonomiske aspekter i olieverdenen og fremmer kendskab til seismik og sedimentologi, boringsteknologi, olieproduktion og -efterforskning. Endvidere tydeliggøres betydningen af olie og gas som råstof for samfundet.

Aktiviteten er flettet ind i et undervisningsforløb, ”Olie – verdens vigtigste råstof,” i faget geografi. Det er science koordinator og klassens geografi-lærer Svend Duggen, der vejleder eleverne. I forbindelse med deltagelsen i oliejagten kan klassen og klasselærer Katrin Fritzsche i slutningen af november besøge Olie- og Uddannelsesdagen på DTU i Kgs. Lyngby.