Online-simulationen LandYOUs findes nu på dansk

Thursday, February 23, 2017

Siden den 13. februar har et nyt, digitalt læringsværktøj stået til rådighed for det danske mindretal.

Simulationen LandYOUs har hidtil kunnet spilles på engelsk, tysk, russisk og tjekkisk. Den blev oversat til dansk af gymnasieunderviserne Svend Duggen og Margit Hallam på A. P. Møller Skolen. Spillet kan bruges fra 9. årgang i folkeskolen og i gymnasiet, fx i 11. årgang i faget geografi.

LandYOUs er en simulation, hvor elever vha. egne politiske beslutninger styrer en stat. Målet er at styre staten på en måde, så der opstår balance mellem landanvendelse (økologi), befolkningsudvikling og økonomi.

Eleverne lærer, hvilke faktorer der spiller en rolle for en stat, og hvor svært det kan være at finde den rette balance. Simulationen bidrager således til elevernes systemforståelse mht. vekselvirkningen mellem menneske og natur både i lokalsamfund, stater og på hele jordkloden. Det økologiske fodaftryk og grænserne for vækst bliver tydelige.

Simulationen kan spilles gratis på dansk her (klik på det lille Dannebrog øverst t.v.).

Du kan læse mere i skolens årsskrift, når det udkommer i oktober 2017.