Fortællinger i ord og billeder

Wednesday, October 07, 2015

Forfatter Anders Johansen og F9 ved skolens torvelærred.

En imponeret forfatter startede sit foredrag for 9. årgang med at kommentere skolen:"Vi var 1200 elever og var stuvet sammen som sild i en tønde..."

Dengang han gik i skole, var der masser af vold i skolegården – sloges to drenge, kom gårdvagten, og det gav øretæver til begge drenge. Anders Johansen havde altid været den mindste og søgte sin niche, hvor han kunne være i fred. Han blev en skrivenørd. "Jeg elskede at skrive stile," fortæller han.

Anders Johansen tiltrak sig eleverne i 9. årgangs opmærksomhed med en god fortælling om sit eget liv. Han forklarede på en levende og personlig måde, hvordan man som forfatter lader sig inspirere af det virkelige liv. En tur i marsken fik ham til at skrive romanen "Noras ark." Et møde med en alt for tynd pige fik ham til at skrive romanen "Stjærneskælv."

Anders Johansen læste også op for eleverne, hvorefter han svarede på spørgsmål til romanerne.

Samtidig holdt tegneren Annette Carlsen oplæg for F10 i festsalen.Annette Carlsen F10 Cut

Hun fortalte om sit arbejde som tegner/karikaturtegner. Vi så mange slides med eksempler på alt lige fra bestilte opgaver for Estate, Folkemødet og Ældresagen, et rids af oplevelsen med overfaldet på Charlie Hebdo i januar til egne, frie værker fra privaten.

En workshop var desværre ikke mulig med de næsten 100 elever. Eleverne ville ellers godt have set hende tegne live med tips og tricks til den hurtige streg.