Flot præmie til 12.2

Wednesday, November 08, 2017

A. P. Møller Skolens naturvidenskabelige profilklasse på 12. årgang har vundet førstepladsen i det grænseoverskridende projekt Perspektiv på arbejdsmarkedet med naturvidenskab og matematik (PaNaMa).

Dr. Marc Wilken overrakte i går beviset på den flotte præstation samt præmien på 2000 euro, som skal bruges til noget undervisnings- relateret i de naturvidenskabelige fag. Dr. Wilken fra universitetet i Kiel er leder af projektet.

Overrækkelsen fandt sted ved en fællessamling i skolens festsal tirsdag d. 7. november. På billedet ses de glade elever fra 12.2 forrest, deres lærer Katrin Fritzsche samt Dr. Marc Wilken til venstre og oppe på scenen står F9A, som sang for ved den indledende fællessang.

Klassen deltog sidste skoleår i projektet og producerede den udstillingsreol, som siden har stået ved biologilokalerne på A. P. Møller Skolen.
12 2 Panama Nov17 2

I vindkraft-delen af reolen viser en elev, at lamperne lyser, når han puster luft ind i boksen.

Formålet med PaNaMa er at øge elevernes kendskab til, hvad man konkret beskæftiger sig med i brancher som energi, robotteknologi og resiliens i netop deres region. Regionen er defineret af de deltagende parter, som er skoler, virksomheder og videregående uddannelsesinstitutioner i Slesvig-Holsten og Syddanmark, inkl. det sydvestlige Sjælland. De naturvidenskabeligt interesserede elever får dermed et indblik i de lokale uddannelses- og erhvervsmuligheder.

Eleverne har også arbejdet med formidling, idet de præsenterede deres reol på "Nacht der Wissenschaft" i Egernførde den 29.9.

Du kan læse mere om projektet på dansk, tysk eller engelsk her: PaNaMa