Borups Højskole lagde vejen forbi

Friday, October 02, 2015

Forstander Bjørn Bredal byder velkommen

Borups Højskole gav i dag gymnasieeleverne i G11-13 et indblik i højskolelivet i Danmark. Højskolens forstander Bjørn Bredal indledte arrangementet i A. P. Møller Skolens festsal på ægte højskolemanér. Vi lagde nemlig ud med at synge en sang fra højskolesangbogen.

Herefter hørte gymnasieeleverne om en uddannelsesform, som afviger ganske meget fra deres egen. Der er ingen karakterer eller eksamener forbundet med undervisningen på en højskole. Læringen sker på eget initiativ – og for egen regning.

Borups Højskole har en kreativ og kunstnerisk profil, som skolens elever og lærere illustrerede på forskellig vis.10 2 2015 Borups2 420X250
Elever fra Borups Højskole optræder for G11-13

Der var musikalske indslag i form af korsang og solosang. Derefter viste billedkunstlærer Bjørn Kirk nogle af elevernes tegninger og malerier. Vi hørte også om højskolelivet set fra en elevs synsvinkel. Hun kunne blandt andet berette om et stærkt fællesskab - til trods for at eleverne på Borups Højskole ikke bor på skolen.

A. P. Møller Skolens elever var en aktiv del af det sidste indslag. Efter instruks fra højskolens musiklærer Lone Selmer byttede eleverne pladser, så drengene sad i den ene side af festsalen og pigerne i den anden. Herefter trænede de to grupper på skift små passager af sangen You've got a friend. Afslutningsvist blev delene stykket sammen til en helhed, da Borups Højskoles kor og G11-13 i fællesskab sang hele sangen.

www.hojskolerne.dk kan man læse mere om de ca. 70 folkehøjskoler i Danmark.