Prinsesse Marie hædrer Young Digitals

Tuesday, April 15, 2014

Tirsdag den 15. april blev det store projekt "Future Borders/Young Digitals", som A. P. Møller Skolen har organiseret sammen med Kunsthallen Sønderborg og Business College Syd/Sønderborg afsluttet med et stort festfyrværkeri af et afslutningsarrangement i koncertsalen i Alsion i Sønderborg. Hædersgæst var H.K.H. Prinsesse Marie, som overrakte vinderpræmier for lommefilmkonkurrencen. Her vandt fire drenge fra G11.2 konkurrencen og dermed Ipads til hele den naturvidenskabelige profilklasse på 11. årgang. En gruppe elever bl.a. fra A. P. Møller Skolen fik efterfølgende mulighed for at hilse på Prinsesse Marie og fortælle om deres oplevelser og arbejde med moderne digitale medier.

I festarrangementet deltog desuden fra dansk side bl.a. regionsrådsformand Carl Holst, formand for Folketingets Europaudvalg Eva Kjer Hansen og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen. Fra Slesvig-Holsten deltog bl.a. justits-, kultur- og europamonister Anke Spoorendonk, landdagens vicepræsident Bernd Heinemann, mindretalskommitteret Renate Schnack og Flensborgs overborgmester Simon Faber. Tidligere videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen fra Kunsthallen Sønderborg samt rektor for Business College Syd Dorthe Milling Stjernholm og rektor for A. P. Møller Skolen Jørgen Kühl var værter for arrangementet.

Afslutningsfesten var kulminationen på den store ungdomscamp, der blev afholdt siden den 12. april. I alt deltog 230 unge i afslutningsprojektet. Fra A. P. Møller Skolen deltog 150 elever, nemlig G11.1. og 11.2 samt hele 12. årgang. Projektet Future Borders/Yopung Digitals blev muliggjort ved hjælp af økonomisk støtte fra Region Syddanmark, Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune. Læs mere, se billeder og digitale klip fra projektet, campen og afslutningsfesten på http://youngdigitals.dk/