Viden og Tro

Wednesday, January 28, 2015

Vot2

Rikke Holm kunne byde velkommen til Kristian Leth og Holger Bech Nielsen

Onsdag den 28. januar havde A. P. Møller Skolen endnu en gang æren af at huse en konference for unge om emnet "viden og tro".  Næsten 1.000 elever fra ungdomsuddannelser syd og nord for grænsen deltog. Ud over A. P. Møller Skolen var det  Alssundgymnasiet (Sønderborg), Deutsches Gymnasium (Åbenrå), Duborg-Skolen (Flensborg), EUC SYD (Sdr.borg, Åbenrå, Haderslev og Tønder) samt Vejle Tekniske Gymnasium og Åbenrå Statsskole.

Efter ankomst kl. 9.30 blev deltagerne først budt på morgenmad, hvorefter konferencier Rikke Holm efter en kort bemærkning fra rektor Jørgen Kühl kunne sige velkommen til de to foredragsholdere, professor i teoretisk højenergifysik ved Niels Bohr Instituttet, Holger Bech Nielsen, samt forfatter og musiker Kristian Leth.

Begge bød ind med historier og synspunkter om viden og om tro - og bød sig ikke mindst til overfor det unge, nysgerrige publikums spørgsmål, både under og efter foredragene.

Dagen sluttede med udlodning af en række flotte præmier samt med aldeles dejlig musik.

Stiftsudvalget for Unge og Kirke i Haderslev Stift (SUK) og Menighedernes Børne- og Ungdomsarbejde i Sydslesvig stod for arrangementet i samarbejde med EUC-Syd og A. P. Møller Skolen, venligt understøttet af en række fonde. Tak til alle for en dejlig dag!

Vot3

Godt 1.000 gæster fra syd og nord deltog i det flotte arrangement, "Viden og Tro".