Petro Challenge

Monday, November 03, 2014

Oliegevinst ved A. P. Møller Skolen

A. P. Møller Skolen har i flere år deltaget i en digital olieboringskonkurrence,  Petro Challenge, sammen med skoler fra Danmark. Den arrangeres af Center for Energy Resources Engineering (CERE) ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i samarbejde med virksomheden NEXT i Storbritannien, der bl.a. tilbyder professionelle træningskurser i petroindustrien. Petro Challenge Danmark sponsoreres af Mærsk Olie og Gas og Dong Energy.

Elever i 11. årgang deltager i det spændende og lærerige projekt om olie- og gasefterforskning. Hvert elevteam styrer en fiktiv virksomhed i et online-simuleringsprogram, hvor de skal finde olie og naturgas i den geologiske undergrund. Efterforskningen af forekomsterne af de fossile råstoffer inddrager geovidenskabelige værktøjer, fx analyse af undergrundens struktur vha. af seismiske data. Samtidig skal der tages højde for miljørisici, virksomhedens økonomi og investeringer i samfundet. Arrangementet strækker sig over to dage, hvoraf den første er en træningsdag og den anden til selve konkurrencen. Kommunikationen foregår på engelsk og på dansk. I år stod gymnasieunderviserne Benjamin Rodacker og Svend Duggen for koordination af arrangementet på A. P. Møller Skolen.

Petro Challenge er en populær konkurrence. A. P. Møller Skolens elever konkurrerede i år således med over 450 teams og mere end 1.700 elever fordelt på 32 danske gymnasier. Det vindende team får en præmie på 5.000 DKr og vil repræsentere Danmark i finalen for den internationale konkurrence i London i foråret 2014. Præmien til anden og tredje pladserne er hhv. 3.000 og 2.000 DKr.

I år lykkedes det et team fra A. P. Møller Skolen at opnå en fornem tredjeplads. Gymnasiasterne i teamet er Anna Luise Backsen, Benedict Staack og Hendrik Wiesner fra den naturvidenskabelige profilklasse G11.2. Lidt held skulle der til, men at placeringen lykkedes på trods af kritiske problemer med internetforbindelsen på især træningsdagen understreger teamets præstation. Prisoverrækkelsen vil finde sted fredag den 14. November på DTU i Kgs. Lyngby, hvor eleverne fra A. P. Møller Skolen deltager sammen med deres klasselærere.

Vindere Af Tredjepladsen

Vinderne af tredjepladsen i den landsdækkende konkurrence hyldes ved morgensang.