Oplæsningsmester

Wednesday, March 19, 2014

"Stormester i oplæsning" er en oplæsningskonkurrence for 7. klasserne på de danske skoler i Sydslesvig. Tre  skoler deltog, Jes Kruse-Skolen, Ejderskolen og A. P. Møller Skolen, med i alt 5 kandidater. A. P. Møller Skolens to kandidater var Emily Borchert og Anton Rohrmoser. Anton vandt den samlede konkurrence. Eleverne skulle præsentere en bog og læse et forberedt tekststykke op fra denne, hvorefter de skulle prøve kræfter med et ukendt tekststykke. Mens dommerne voterede, var der forfriskninger og koncert på biblioteket med et band fra Duborg-Skolen í Flensborg.

Dommerne var Liselotte Wiemer, litteraturanmelder og klummeskriver på
Kristeligt Dagblad, Susanne Christensen, børnebibliotekar og fortæller på Flensborg Bibliotek, og Steffen Larsen, børne- og ungdomsboganmelder ved Politiken.

De fem deltagere fik alle en boggave. Anton vandt derudover en biograftur til
hele klassen. Så hele 7. årgang skal snart i biografen.