Naturvidenskaben i Århus

Wednesday, September 03, 2014

I slutningen af gymnasietiden melder spørgsmålet om en videregående uddannelse sig. Brobyggende arrangementer med universiteterne i Danmark bidrager i den situation til, at gymnasiasterne stifter bekendtskab med tilbud, der interesserer dem.

Ved dette års skolestart kørte eleverne fra G13.2 med klasselærer Katrin Fritzsche og science coordinator Svend Duggen til Århus. De to besøgsdage var fyldt med indhold: studievejledning, forelæsninger, øvelser, laboratorieforsøg og rundvisninger. Gymnasiasterne lærte på Institut for Kemi om medicinalkemi og syntetiserede lægemidlet paracetamol med efterfølgende spektroskopiske undersøgelser om stoffets renhed. På Institut for Geoscience blev eleverne gjort fortrolige med anvendelser af lydbølger i jordsystemet, herunder måling af lydhastigheder i jorden for at kortlægge vand, funderingsforhold og materialets ”gravbarhed” flere meter ned eller jordens indre. Afsluttende besøgte gæsterne fra A. P. Møller Skolen Nanohuset, hvor de fik oplæg om skræddersyet medicin i nanostørrelse og en spændende rundvisning.