Tillykke til prisvindende elever

Tuesday, September 29, 2015

Sophia, Anna, Christian og Lars-Bo fra 11.2 vandt Innovationsprisen ved Syddansk Universitets konkurrence Faldskærm i fart.

Innovationsprisen gives for den bedste nye faldskærmsform, som naturligvis stadig skal være funktionsdygtig. De fire elever vandt med faldskærmen Den seje firkant.

De to naturvidenskabelige klasser i 11. og 12. årgang dystede mod andre danske gymnasier om flere priser. Konkurrencen fandt sted i viden- og kulturcentret Alsion i Sønderborg.

Før konkurrencen har eleverne lavet faldskærme som del af undervisningen i fysik. Herunder ses 11.2 i gang med at teste deres faldskærme. A. P. Møller Skolens indre er som skabt til formålet.

Faldskaerm SDU2 Cut

I kategorien Premium Class skal faldskærmen have en lang faldtid og en stor præcession. Eleverne skal desuden kunne forudsige faldtiden så præcist som muligt.

Der var ca. 60 forskellige flyvende objekter, som så at sige faldt om kap i Alsions ligeledes åbne indre i løbet af dagen. Og der var flere flotte placeringer til A. P. Møller Skolens elever:

Alina, Nico, Nils, Katharina og Wiebke fra 12.2 fik andenpladsen i Premium Class med deres faldskærm Yellow star.

Peter, Niels, Gyde og Veit fra 11.2 havde lavet en faldskærm, som opnåede konkurrencens tredjebedste faldtid.

Dagen bød dog på mere end faldende faldskærme. Klasserne hørte også oplæg, som var relevante for deres faglige profil. Mads Stenfatt fra foreningen Suborbitals fortalte om udfordringer ved praktisk rumfart. Studerende fra SDU talte om at læse i Sønderborg. Og i forlængelse af dagens tema fortalte Helle Eriksen fra Dansk Faldskærms Union om faldskærmsporten.Faldskaerm SDU1 Cut

11.2 og 12.2 var afsted med deres fysiklærere, Katrin Fritzsche og Birgit Caesar-Geertz