Georg Mohr-Konkurrencen

Tuesday, January 06, 2015

Tirsdag den 6. januar 2015 deltog en håndfuld elever fra A. P. Møller Skolen i anden runde af Georg-Mohr-Konkurrencen, hvilket foregik i datalokale 2, hvor computerne denne dag var lukket ned og koblet fra. Ved konkurrencen tillades nemlig ikke andre hjælpemidler end skrive- og tegneredskaber. På billedet er det matematiklærer Osypa Les, der tager vagten ved konkurrencen, der blev skrevet over fire lektioner.

Lidt information om konkurrencen (http://www.georgmohr.dk):

Georg Mohr-Konkurrencen er en matematikkonkurrence der henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser. Den blev grundlagt i 1991 med følgende formålserklæring.

Formålet med Georg Mohr-Konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade.

Georg Mohr-Konkurrencen afvikles i to runder. Første runde afholdes midt på efteråret, og anden runde i januar. Første runde kræver ingen tilmelding, og alle kan deltage. Med et godt resultat i første runde kvalificerer man sig til at deltage i anden runde.