Fornyelse var der

Monday, June 12, 2017

                          Dannebrog er netop hejst, og de fremmødte synger nationalsangen.

De danske årsmøder i Sydslesvig 2017 foregik i den netop forgangne weekend. Helt i tråd med årets slogan - fornyelse skal der til - fandt friluftsmødet i Slesvig for første gang sted på A. P. Møller Skolens store, grønne område.

Under høj sol var der underholdning og hyggeligt samvær af enhver art på pladsen. I boderne kunne folk blandt andet høre om de forskellige danske foreninger, købe forfriskninger, lodder i tombolaen og en tur på ponyryg. Der var også koncert ved FDF og gymnastikopvisning ved Hedensteds talenthold. AARSMODE_CUT1

Traditionen tro var der også en længere talerække i forbindelse med friluftsmødet. Folketingets 1. næstformand, Henrik Dam Kristensen, holdt hovedtalen. Slesvigs borgmester, Dr. Arthur Christiansen, holdt også tale. Det samme gjorde SSF-amtsformændene Petra Mohr og Anne Mette Jensen, SSW-amtsformand Svend Wippich, Rainer Wittek fra SSW og Danmarks Samfundets næstformand, Søren C. Bagger.AARSMODE_AogA_CUT

Ungdomstalerne var Aylin Eggers og Asger Beyer fra A. P. Møller Skolens 12. årgang. I en dialog med hinanden fortalte de om deres forskellige baggrunde og tilknytninger til mindretallet. Efter talen stillede de to ungdomstalere op til fotografering.

Hiort Lorenzen-Skolens kor havde også øvet nogle sange, som de opførte i fin stil, før flaget blev taget ned igen, og den sidste fællessang blev sunget.
AARSMODE_CUT