Kommende elev i gymnasiet

En gymnasieuddannelse varer tre år og har studentereksamen som mål.

Man begynder sit gymnasieforløb med at kvalificere sig. Opfylder man kriterierne, indsender man sin ansøgning i slutningen af januar (se under "Adgangskrav").

Forinden er man nødt til at beslutte sig for, hvilken profil man kunne tænke sig at komme ind på, ligesom man skal afgøre med sig selv, om man ønsker religion eller filosofi, samt om man ønsker kunst eller musik som valgfag. Der findes desværre ikke nogen garanti for, at man får alle sine ønsker opfyldt, men som regel lykkes det.

Når man har fået sine sidste karakterer i 10. klasse, finder den endelige optagelse sted. Karaktererne får A. P. Møller Skolen formidlet via den afgivende fællesskole, så du behøver ikke sende ekstra papirer ind til os.

Hvis man efter skolestart i 11. årgang finder ud af, at man skulle have valgt en anden profil, så kan man frem til semesterskift i februar nå at skifte profil, forudsat at der er plads på det hold, man ønsker at komme ind på. Vi må desværre ofte sige nej, fordi der ikke er plads. Det er derfor vigtigt, at du tænker dig grundigt om, før du vælger profil.

A. P. Møller Skolen holder en orienteringsaften i december - og vi besøger din skole i januar, så du har mulighed for at sætte dig ordentligt ind i tingene, før dit valg af profil.

Læs her om gymnasiet, profiler, studielederne o...