Vi hjælper gerne!

A. P. Møller Skolens 25 kontaktelever kommer især fra 9. og 11. årgang.

Skolens elever kan henvende sig til kontakteleverne, når de har problemer med klassekammerater eller bare trænger til en snak eller et godt råd. Kontakteleverne  behandler naturligvis henvendelser fortroligt.

Hvert år kommer der nye kontaktelever til, som sendes på kursus med de erfarne kontaktelever. Her bliver de fx sat på en ”mobbe-prøve” efterfulgt af en god diskussion om hvordan mobning opstår og hvordan det føles.

I løbet af skoleåret er der flere eftermiddage, hvor kontakteleverne lærer om konfliktmægling, empati og hvordan man lytter aktivt og spørger ind til problemer. De øver sig ved hjælp af rollespil og små cases og har det selvfølgelig rigtigt sjovt sammen.

Kontakteleverne bruges efterhånden flittigt af hele skolen. De er med til at arrangere ”lær-hinanden-at-kende-dage” og kan indgå i aktiviteter omkring en klasses problemer.

Hvis du vil vide mere, så se på opslagstavlen i aulaen, hvor der hænger billeder med navne på de aktuelle kontaktelever.